امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

تحقیق بررسی دندانپزشكی ترمیمی

تحقیق بررسی دندانپزشكی ترمیمیدسته: دندانپزشکی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 15 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 12

تحقیق بررسی دندانپزشكی ترمیمی در 12 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

تحقیق بررسی دندانپزشكی ترمیمی در 12 صفحه ورد قابل ویرایش


 دندانپزشكی ترمیمی در سالهای اخیر توجه زیادی به زیبایی و كاربرد چسبدنگی (adhesion) در مواد دندانی نموده است، به طوریكه بیشتر سازندگان مواد دندانی و دندانپزشكی و حتی محققان نیز تمایل پیدا كرده اند تا دنبال محصولاتی باشند كه بالاترین میزان bond strength را داشته باشند.

تعداد زیادی از مواد و سیستمهای تمام سرامیكی برای استفادة كلینیكی وجود دارند موفقیت طولانی مدت كلنیكی رستوریشن های باند شونده با رزین مانند لامینیت های پرسنلی اونله و اینله های سرامیكی، پروتزهای ثابت باند شونده با رزین و روكش های تمام سرامیكی به اثبات رسیده است. یك باند قوی و مستحكم توسط رزین موجب افزایش Retention شده، انطباق مارژینها را تقویت كرده، از میكرولیكیج جلوگیری
می كند و مقاومت دندان و رستوریشن را در مقابل شكست افزایش می دهد.

یك باند قوی بین سرامیك و رزین وابسته به گیرمیكرومكانیكال و باند شیمیایی به سطح سرامیك می باشد كه در این صورت نیاز به زبرسازی و تمیز كردن سطح به منظور active ساختن كافی سطح می باشد. روشهای معمول surface treatment عبارتند از: grinding، abrasion توسط وسایل الماسی rotary، gritblast كردن با ذرات آلومینیوم اكسید، اچ كردن با اسید و تركیبی از روشهای ذكر شده.

اچ كردن با محلولهای اسید هیدروفلوئوریك (HF) و یا آمونیوم بی فلوراید
می تواند سطحی زبر و مناسب برای باند آماده سازد برای این كار معمولاً از محلول HF بین 5/2% و 10% به مدت 2-3 دقیقه استفاده میشود.

همانطور كه قبلاً نیز ذكر شد اسید فلوئوریك اسید خطرناكی بوده و استفاده از این اسید و حتی نگهداری این اسید  در مطب دندانپزشكی خطرناك بوده و مضرات زیادی را هم برای دندانپزشك و هم برای بیماران بدنبال دارد. اخیراً استفاده از  Silane coupling agent ها برای ایجاد باند شیمیایی بین رزین و سرامیك بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. كاربرد یك Silane Coupling agent روی سطح سرامیكی آماده شده باعث ایجاد یك باند شیمیایی كوولانسی و هیدروژنی شده و یك فاكتور اساسی برای ایجاد یك باند مناسب و كافی بین رزین و سرامیكهای Silica-based می باشد. Silaneها مولكولهای با دو گروه عاملی هستند كه به سیلیكون دی اكسید با گروههای OH روی سطح سرامیك باند می شوند. و همچنین دارای یك گروه عاملی كوپلیمریزه شونده با ماتریكس رزین می باشند. Silaneها همچنین Wettability سطح سرامیك را افزایش می دهند.

در یك مطالعه توسط Lacy et al سرامیك زبر شده توسط gritblast در صورتیكه یك Silane Coupling agent به كار نرود، retentive نخواهد بود. تعدادی از Silane ها كه دارای كربوكسیلیك اسید می باشند حتی بدون استفاده از اچ كردن با HF یك bond strength كافی حاصل می نمایند.

در مطالعه قبلی كه توسط Hooshmand et al انجام گرفت باند بین سرامیك و رزین با استفاده از Silane coupling agent بطور جامع مورد ارزیابی قرار گرفت. آنها روش optimized شده ای را برای كاربرد Silane معرفی نمودند كه عبارت بود از اعمال Silane با brush سپس خشك كردن با هوای گرم ، سپس شستن با آب داغ و سپس خشك كردن دوباره.

آنها با استفاده از تست اندازه گیری TBS، قدرت باند بین سرامیك و رزین را با استفاده از چهار روش Surface treatment : 1- پالیش 1، 2- gritblast با ذرات آلومینای  50، 3- اچ كردن با HF 10%، 4- gritblast + اچ مقایسه كردند. همچنین durability باند را در سه محیط:

1- نگهداری در آب 37 به مدت های متفاوت تا 3 ماه، 2- thermal cycling 3- نگهداری در آب 100 به مدت 24 ساعت مقایسه نمودند.

نتایج مطالعه نشان داد كه با استفاده از روش optimized شد، اعمال Silane، مقدار TBS برای گروه پالیش شده تفاوت معنی داری با گروههای gritblast شد، اچ شده و gritblast+ اچ شده نداشت (p>0.05) و همچنین هیچ تضعیفی در TBS برای هیچكدام از گروهها بعد از نگهداری در آب 37 تا سه ماه و بعد از ترموسیكلینگ دیده نشد (p>0.05) و باند Silane قادر به مقاومت در برابر حمله هیدرولیتیك در آب جوش می باشد.

اهمیت مطالعة قبلی در این بود كه نتایج مطالعه نشان دادند كه یك باند مستحكم tensile بین رزین و سرامیك با كاربرد روش مناسب اعمال Silane بدون استفاده از HF بدست می آید.

بیشتر تستهایی كه تاكنون جهت ارزیابی باند مورد استفاده قرار گرفته اند تستهای Shear، Tensile بودند. دانشمندان متعددی مشكلات و مسائل مربوط به این تستها را در دندانپزشكی امروزی نشان داده اند و مورد اطمینان بدون این تستها را در مورد اندازه گیری دقیق چسبندگی و اطلاعات بدست آ‌مده از آنها برای بررسی كلنیكی میزان چسبندگی را مورد سوال قرار داده اند.

(Sheriff et al., 1991, Stanley et al., 1993)

توزیع غیر یكنواخت استرس كه در تستهای Tensile، Shear ایجاد می شود باعث شروع شكست از نقایص موجود د ر interface و یا در ماده ای كه در ناحیه تمركز استرس قرار دارد می شود و این نقایص بصورت غیر كنترل شده هستند و variation زیادی را در داده های بدست آمده نشان می دهند. لذا ما در این مطالعه از تست اندازه‌گیری Inter facial fracture toughness استفاده كردیم كه تست دقیقتری نسبت به تستهای مرسوم tensile, shear می باشد و با معرفی یك Crack كنترل شده از لحاظ طول و محل قرارگیری در interface با دقت بیشتری می توان interface را مورد بررسی قرار داد.

بوده و این احتمالاً روی نتایج تأثیر خواهد گذاشت.

2- مهمترین عاملی كه در این مطالعه روی مقدار كارآیی adhesion اندازه گیری شده تأثیر گذار است ناحیه bonding دقیق می باشد. گزارش شده است كه flash و leakage ماده adhesive از ناحیه bonding، باعث افزایش nominal bond strength می شود (Van Noort et al., 1991) در مطالعه ای كه انجام شد نوار تفلون برای كنترل ناحیه adhesive بكار رفت نوار برای بدست آمدن seal كامل برنیش شد و كاملاً از نظر دقت بررسی شد ولی با وجود این اقدامات تعدادی نقایص میكروسكوپی در سطح مشاهده شد كه ممكن است روی نتایج تأثیر گذاشته باشد. انتظار می رود مهمترین تأثیر این عامل روی بالا رفتن انحراف معیار انرژی بحرانی G1C باشد . در تعدادی از نمونه ها كه leakage قابل ملاحظه ای مشاهده می شد و نتایج را بیش از اندازه تحت تأثیر قرار داده بود، نمونه ها دوباره آماده و تست شدند.

3- عامل دیگری كه روی نتایج تأثیرگذار می باشد قرار دادن صحیح glasstube
می باشد هر گونه لرزش دست به هنگام قرار دادن glass tube و یا قرار دادن كامپوزیت یا در حین curing در اولین مرحله تأثیر زیادی روی نتایج خواهد داشت اعمال نیرو در این مطالعه می باشد. در مطالعة حاضر نیرو دقیقاً بایستی به فاصلة mm9 از interface اعمال شود. اگر این فاصله اندكی كم یا زیاد شود تأثیر قابل ملاحظه ای روی مقدار عددی G1C خواهد داشت. این موضوع نشان می دهد كه در مطالعة حاضر دقت عمل كننده بسیار حیاتی می باشد.

5- امكان ایجاد حباب به هنگام قرار دادن كامپوزیت در اولین مرحله باعث تضعیف كامپیوزیت در نزدیكی ناحیه bonding می شود و امكان شكست Cohesive را در Resin بالا می برد و همچنین امكان وجود حباب در پرسلن به هنگام تهیه دیسك سرامیكی موجب تضعیف پرسلن و بوجود آمدن شكست Cohesive در procelain شود كه این موضوع اهمیت Condensation مناسب را هم در هنگام ساخت disc سرامیكی و هم به هنگام bonding می رساند.

6- عامل دیگر ضخامت لایه Adhesive می باشد. لایه Adhesive بایستی بسیار نازك باشد در غیر این صورت بعلت اینكه Adhesive دارای استحكام كمی می باشد شكست از bulk رزین آغاز می شود و داخل كامپوزیت ادامه می یابد و مقدار واقعی toughness interface اندازه گیری نمی شود.

7- با توجه به اینكه از كامپوزیت dual cure كه شامل دو تیوب base و Catalyst می باشد استفاده كرده ایم بایستی مقادیر مساوی از دو تیوب در هر مرحله مخلوط شوند. با توجه به اینكه اینكار توسط دست انجام می شود و معیار دقیقی وجود ندارد لذا ممكن است تركیب base و كاتالیست در نمونه ها اندكی با یكدیگر تفاوت داشته باشد و این متغیر روی نتایج تست تأثیر بگذارد. هر چند كه در این مرحله بسیار سعی شده است كه مقادیر مساوی از هر دو تیوب مخلوط شوند.

 بایستی به این نكته نیز اشاره كرد كه در گروه gritblast تفاوت معنی داری با گروههای اچ و اچ+ gritblast در هر دو محیط نگهداری آب 37 به مدت 24 ساعت و 30 روز مشاهده نشد.

(p>0.05) بنابراین می توان نتیجه گرفت كه با gritblast تنها بدون اسید اچینگ باند مطمئن بین سرامیك و رزین كامپوزیت می توان ایجاد شود.

Failure mode برای گروهها در مرحله دوم مطالعه تقریباً مشابه با مرحله اول بودند.

همانطور كه توضیح داده شد این مطالعه با مطالعة قبلی كه از TBS تست استفاده شده بود نكات مشترك و غیر مشترك دارد. مهمترین تفاوتی كه در این دو مطالعه دیده می شود تقویت باند رزین – سرامیك پس از water-storage بود.

هر چند در مطالعه قبلی نیز این یافته مشاهده شده است ولی میزان افزایش bond strength را قابل ملاحظه گزارش نكرده است. شاید بتوان چنین توضیح داد كه تست TBS به اندازه تست Fracture toughness قادر نیست تقویت باند را نشان دهد. در مطالعه قبلی علاوه بر محیط نگهداری آب مقطر 37 از دو محیط نگهداری دیگرنیز استفاده شد: Thermo cycling به میزان 3000 cycle بین 5 و 55 درجه و نگهداری در آب مقطر 100 درجه بمدت 24 ساعت نتایج نشان داد كه هیچگونه كاهشی در TBS گروهها بعد از ترموسیكلینگ دیده نشد و اما كاهش قابل ملاحظه ای در ‏TBS نمونه ها بعد از نگهداری در آب 100 درجه مشاهده شد ولی با توجه به اینكه mode شكست بصورت Cohesive در رزین بود چنین نتیجه گیری كه كاهش TBS به دلیل تضعیف رزین بود و باند Silane به سرامیك در مقابل حمله هیدرولیتیك مقاومتر از رزین می باشد.

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی دندانپزشكی ترمیمی , پژوهش بررسی دندانپزشكی ترمیمی , مقاله بررسی دندانپزشكی ترمیمی , دانلود تحقیق بررسی دندانپزشكی ترمیمی , بررسی دندانپزشكی ترمیمی , دندانپزشكی , ترمیمی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر